Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

طرح رتبه‌بندی معلمان از منظر فرآیند نهادی اندرسون

پویا ذکری: امروزه معلم، اساسی ترین عنصر در نظام آموزش و پرورش است و نقش های متعددی از جمله هدایت کننده فرآیند تعلیم و تربیت،الگو،مربی، راهنمای موثر دانش آموزان در رشد شخصیت کودکان، نوجوانان و جوانان بوده میزان صلاحیت ،کارآمدی، علاقه و تسلط حرفه ای وی تعیین کننده ی فرآیند یاددهی- یادگیری است.

طرح رتبه بندی معلمان یکی از مسائل حائز اهمیت در نظام آموزشی و سیاست های دولت یازدهم و دوازدهم می باشد ؛ البته مصوبات و فعالیت هایی در دولت های قبلی برای سامان دهی و مدیریت مسائل معلمان شکل گرفته بود اما از سال ۹۲ تا کنون افکار عمومی ، مطالبات معلمان ، عدم ثبات مدیریتی ، شرایط خاص بین المللی و... به توجه و عزم جدی تری برای ایجاد طرحی نظامند در این باره منجر شد.

نهایتا این طرح با توجه به اسناد بالا دستی آن در مجلس شورای اسلامی با بودجه ای ۲هزار میلیاردی در سال ۹۸ تصویب شد و در حال حاضر ۷۲هزار فرهنگی را تحت پوشش قرار می دهد، ما در این نوشتار طبق مدل جیمز اندرسون به بررسی لزوم رتبه بندی معلمان می پردازیم.

چهارچوب فرآیند سیاست گذاری از نظر جیمز اندرسون

اندرسون بیان میکند که سیاست گذاری عمومی شامل اعمالی است که دولت برای دستیابی به هدف انجام می دهد و الگویی هدفمند از فعالیت است و یک تصمیم منفرد توسط یک گروه یا برخی اشخاص نیست؛و به طور مشخص سیاست گذاری عمومی چیزی بیش از اظهارات سیاست های رسمی مانند آیین نامه ها و قوانین اداری و قضایی است.سیاست گذاری های عمومی به وسیله نهاد های دولتی و مقامات رسمی در خلال فرآیند سیاسی (یا سیاست ها) توسعه‌ می یابند.آنها متمایز هستند زیرا نتیجه اقدام اقتدار آمیز مشروع یک نظام سیاسی هستند;) علاوه اندرسون معطوف هدف بودن ، مثبت یا منفی بودن در اقدام و عوامل سیاسی موثر را از ویژگی های سیاست گذاری عمومی میخواند.او در سیاست گذاری بر نیاز به رهیافت نظری برای مطالعه سیاست گذاری عمومی تاکید دارد. همچنین ضمن تاکید بر اهمیت مراحل فرآیند سیاست گذاری، مطالعات خود را درباره سیاست گذاری در آمریکا بر پایه دو رهیافت فرایندی و نهادی استوار می سازد. در رهیافت اول بر زمینه های فرآیند سیاست گذاری، ابتدا بر عوامل تاریخی و سپس عوامل محیطی چون فرهنگ سیاسی، افکار عمومی، نظام اجتماعی و نظام اقتصادی تاکید دارد و در رهیافت نهادی بر فدرالیسم در نظام سیاسی آمریکا ،تفکیک قوا و نظام حزبی آن کشور را بررسی می کند.

به منظور مطالعه کامل مقاله، فایل پیوست را دانلود نمایید.

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.