Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

وودرو ویلسون و ظهور علم اداره مدرن

وودرو ویلسون، بیست‌و‌هشتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده، در جولای سال 1887 یعنی زمانی که در کالج برین ماور تدریس می‌کرد، مقاله‌ای دوران‌ساز در زمینه اداره عمومی با نام «علم اداره» نوشت که استدلالی انقلابی برای تشکیل یک دولت متمرکز حرفه‌ای در یالات متحده بود. ویلسون در این مقاله بین سیاست و اداره تمایز قائل می‌شود و بیان می‌کند که اداره، بروکراسی‌ای را می‌طلبد که مستقل از شاخه‌های انتخابی حکومت فعالیت می‌کند. با این ادعا، او اصول بنیادین رضایت حاکمان و تفکیک قوا را از علم نوظهور اداره جدا می‌کند. بروکراسی مدنظر ویلسون آموزش‌دیده است و تخصص لازم برای مخالفت با افکار عمومی در زمانی که ضروری بداند را دارد. ایمان ویلسون به متخصصان با بی‌اعتمادی عمیق به خودگردانی جمهوری‌خواهانه همراه است. او در مقاله‌اش از اینکه دموکراسی باعث شده تا هزاران نفر از افراد خودخواه، نادان، ترسو، لجباز یا احمق قدرت رای پیدا کنند. با این حال، امید نیز از بین نرفته و هنوز صدها شهروند عاقل در جامعه حضور دارند. وظیفه بروکراسی این است که از بین آن‌ها افرادی را برای خدمت در بروکراسی استخدام و تلاش کرد که تعداد چنین افرادی در جامعه بیشتر شود. ویلسون می‌دانست که چنین باورهایی از علم اداره در جامعه آمریکا با مخالفت‌های بسیاری مواجه می‌شود. از این رو او به اصلاح‌گرایان توصیه می‌کرد که از کمال نظری بپرهیزند و سعی کنند که خود را با عادت‌های آمریکایی وفق دهند. از آن سو، آمریکایی‌ها هم باید از خطای انجام هر چه بیشتر کارها با رای‌دادن اجتناب ورزند. در واقع خودگردانی نباید این‌گونه تفسیر شود که در آن فرد تمام کارها را باید مستقیماً خود انجام دهد. ویلسون برای ایضاح بهتر مدعای خود، از استعاره خانه‌داری و پختن شام استفاده کرده و از بهره‌گیری از آشپزهای حرفه‌ای به جای افراد آماتور طرفداری می‌کند. در نهایت کل خانواده را افرادی حرفه‌ای اداره می‌کنند که این امر عین خودگردانی است. وودرو ویلسون در نهایت اشاره می‌کند که ایده‌آلش یک خدمت مدنی بافرهنگ و به اندازه کافی خودکفا است که بتواند با عقل و قوت عمل کند، و در عین حال به‌وسیله انتخابات و مشاوره‌های عمومی دائمی با افکار عمومی ارتباط نزدیکی داشته باشد. اما زمانی که بوروکراسی با کمک دانشگاه‌ها به نام تخصص در برابر شاخه‌های انتخابی حکومت و مردم قد علم می‌کند، مردم دیگر نمی‌توانند از خود دفاع کنند.

Attachments:
Download this file (FP_PS18.pdf)FP_PS18.pdf[ ]456 kB

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.