Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

سیاست های قیمتی مواد غذایی: بهبود کیفیت رژیم غذایی و افزایش شکاف تغذیه ای در گروه های اجتماعی و اقتصادی

الناز جعفروند: رژیم های غذاییفقیر و سطح پایین فعالیت بدنی علت اصلی چاقی و بسیاری از بیماری های غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، سکته مغزی و سرطان ها است. قیمت مواد غذایییک عامل تعیین کننده مهم در انتخاب غذا است. مصرف غذاهای ناسالم در میان افرادی که وضعیت اقتصادی اجتماعی پایینی دارند شایع است. افرادی که درآمد پایینی دارند، میوه و سبزیجات کمتری و غلات تصفیه شده بیشتری نسبت به اقشار با درآمد بالا مصرف می کنند. در فرانسه، 5/12 درصد از بزرگسالان از کمبود غذایی رنج می برند، این خانوار ها گاهی اوقات یا اغلب مواقع به دلایل مالی دسترسی به غذای کافی مورد علاقه ندارند، با این حال مصرف کالری آنها با افرادی که غذای کافی می خورند تفاوت ندارد. تفاوت در مصرف کمتر میوه و سبزیجات و مصرف غذاهای با چربی و قند بالا است که منجر به رژیم غذایی با کیفیت پایین (چگالی انرژی بالا، مواد مغذی کم) می شود. چنین گزینه هایی برای انتخاب غذای ناسالم می تواند مربوط به محدودیت های بودجه غذایی باشد، زیرا غذاهای با چربی و قند بالا می تواند کالری بیشتری نسبت به میوه ها، سبزیجات و سایر غذاهای سالم داشته باشند.

تغییر قیمت مواد غذایی به منظور بهبود کیفیت رژیم غذایی پیشنهاد شده است. به این صورت که قیمت غذاهای پرکالری، با چربی یا قند بالا افزایش یابد تا از مصرف آنها جلوگیری شود و قیمت غذاهای سالم مانند میوه و سبزیجات کاهش یابد تا مصرف آنها را تشویق کند. چنین دستکاری قیمتی می تواند در قالب سیاست های عمومی با استفاده از مالیات و یارانه ها اجرا شود.

مطالعات مدل سازی نشان می دهد که مالیات مواد غذایی تنها باعث ایجاد اثرات نامطلوب بر تقاضا مواد غذایی می شود، به دلیل اینکه جایگزینی بین مواد غذایی دارای مالیات و بدون مالیات بسته به سطح درآمد مصرف کننده پاسخ های ناهمگونی ایجاد می کند. تخمین زده شده است که با افزایش مصرف میوه و سبزی، سلامتی بطور متوسط افزایش می یابد، در حالی که خطر بروز نابرابری سلامتی وجود دارد.

در مطالعه حاضر، مجموعه ای از گزینه ها برای یک سبد کامل غذا قابل انتخاب بود. این پروتکل اجازه می دهد تاثیرات دستکاری قیمت مواد غذایی بر کیفیت غذا، هزینه و محتوای مواد غذایی سبدهای غذایی روزانه فردی که توسط زنان کم درآمد و متوسط درآمد انتخاب شده مقایسه شود. از مقیاس تغذیه ای که مواد غذایی را با توجه به کیفیت کلی طبقه بندی می کند، برای تصمیم گیری درباره غذائی که باید مالیات یا یارانه بگیرد استفاده شد.

به منظور مطالعه کامل مقاله، فایل پیوست را دانلود نمایید.

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.