Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

دولت‌ها در سیاستگذاری‌ها جایگاهی برای سازمان‌های غیردولتی تعریف نکرده‌اند

 

 

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: دولت‌ها در سیاست‌گذاری و نظارت جایگاهی برای سازمان‌های غیردولتی تعریف نکرده‌اند.

سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگو با خبرنگار«اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره راه‌اندازی شبکه سازمان‌های غیردولتی حوزه کاهش تقاضای مواد و کاهش آسیب گفت: امید است این شبکه در آینده به عنوان یک منبع اطلاعاتی در مراجع تصمیم‌گذار در سطح منطقه و بین‌الملل تاثیرگذار باشد.

 

وی درباره اینکه آیا سازمان‌های غیردولتی می توانند بازوی کمکی دولت در حل مشکلات جوامع باشند پاسخ داد: اگر توانایی سازمان‌های غیردولتی را در سه حوزه سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، اجرا و نظارت در نظر بگیریم، می‌توان گفت دولت‌ها در سیاست‌گذاری و نظارت جایگاهی برای سازمان‌های غیردولتی تعریف نکرده‌اند و تنها بخشی از کارهای اجرایی آن هم زمانی که دولت توان اجرا ندارد، به سازما‌ن‌های غیردولتی سپرده شده، در حالی که معتقدم سازمان‌های غیردولتی توان سیاست‌گذاری و نظارت هم دارند که تاکنون از ظرفیت و توانایی‌های سازمان‌های غیردولتی به اندازه کافی استفاده نشده است.

 

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه تصریح کرد: ایجاد شبکه‌های اجتماعی چند حسن دارد؛ ایجاد این شبکه‌ها نه تنها باعث بوجود آمدن هم‌افزایی می‌شود بلکه فرصتی برای انتقال تجارب و اطلاعات ایجاد می‌کنند. همچنین این شبکه‌ها می‌توانند بدون دخالت دولت در تدوین قوانین، اجرا، انتقال و تبادل اطلاعات و تجارب بهترین نقش را داشته باشند.

 

موسوی چلک با اشاره به اهداف این شبکه‌سازی‌های اظهار کرد: اهداف را معمولا اعضای شبکه تعریف می‌کنند و بستگی به نوع فعالیت‌شان متفاوت است اما چند هدف کلیدی را می‌توان برای شبکه‌ها تعریف کرد که از جمله آنها می‌توان از توانمندسازی خود شبکه‌ها، انتقال تجارب، ارتقای شاخص‌های سلامت اجتماعی، تسهیل دسترسی به خدمات اجتماعی گروه هدف مورد نیاز شبکه‌ها نام برد.

 

وی درباره موضوعاتی که شبکه‌های اجتماعی را تهدید می‌کند نیز گفت: ضعف در کار گروهی، کم بودن امکان دیدار حضوری به خاطر مسافت و به دنبال آن کاهش امکان فرصت‌های هم اندیشی بیشتر، ضعف در تامین منابع مالی، ضعف در تعامل با اعضای شبکه و واحدهای مرتبط خارج از شبکه، کوتاه بودن مدت عضویت افراد یا گروه‌ها در شبکه‌ها مسائلی است که باید شبکه‌های به آن توجه کنند.

 

 

 

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.