Login Register

ورود به حساب کاربری

نام کاربری
رمز عبور *
مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
نام کاربری
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
پست الکترونیکی *
تکرار پست الکترونیکی *

تحلیل سیاستگذاری عمومی و اتاق های فکر

اصطلاح اتاق فکر یا Think Tanks  در اینجا به مفهموم یک نهاد تحقیقیاتی سیاستگذاری است که در تحقیق و تجزیه و تحلیل  سیاستگذاری در یک بخش و یا هم بخش وسیع تری ازمسائل، به منظور مشوره دهی به سیاستگذاران و سیاست سازان و نهاد های تصمیم گیرنده  وهمچنین به منظور آگاه سازی عمومی در رابطه با مسایل سیاستگذاری عمومی فعالیت میکند. به طور عام، این سازمانها بنام نهادهای غیر حکومتی یا (NGO ) یاد می شوند؛ هرچند بعضی شان به صوورت نیمه دولتی و یا هم به حیث یک بخش مستقل در درون حکومت فعالیت دارند. در عین حال، بعضی از احزاب سیاسی دراروپا نیز در سطح داخلی اتاق فکر را به شکل یک نهاد حزبی و هم یک مؤسسه ایجاد کرده اند مانند انجمن کانراد ادینور استیف تنگ (Stiftung AssociationKonrad Adenauer)  که با حزب دموکراتیک مسیحیی آلمان مرتبط هست. در قسمت هایی از شمال آسیا، اتاقهای فکر معمولا به شرکت ها تجارتی مربوط می شوند؛ مثل مؤسسه تحقیقاتی میتسو بیشی که به حیث یک نهاد انتفاعی در سال 1970 بنیان گذاری شده است.علیرغم تفاوت ها در نهاد های قانون گذار، وظایف و نقش اطاقهای فکر آنهارا در چهار راهی ÷یا تقاطع با محیط اکادیمیک و سیاسی قرار میدهد؛ جایی که هدف آن مرتبط ساختن تجزیه و تحلیل سیاست گذاری ها و ساختن سیاست ها میباشد. همچنان، اطاق فکر دارای تنوع و یا تفاوتهای زیادی از نظر فراگیری، ایدیولوژی، منابع، و کمیت و کیفیت نتیجه تحلیل میباشند. با آنهم، اطاق فکر های خیلی معروف مانند رند (RANDBrooking Institution  ، و یا شورای روابط خارجی امریکا ( Council on Foreign Relations )  و تعداد زیادی از آنها در سراسر جهان از نظر حجم خیلی کوچک هستند. تعداد زیادی از آنها با عده ای محدودی از محققین در حدود دوازده  نفر یا اندکی بیشتر و بودجه سالانه در حدود دو تا سه میلیون دلار امریکایی پیش برده میشوند.

این اتاقها علاوه بر تحلیل سیاست ها، فعالیت های تعاونی نیز اجراء میکنند که به صورت بالقوه در توسعه تحلیل سیاست های عمومی و تعقیب نتایج سیاستگذاری های همان سازمان در راستای چرخه یا سیکل تصمیم گیری کمک کننده است. تنوع فعالیت ها و وظایف -چنانچه در بالا تذکر یافت - تعریف اطاق فکر را دشوار تر ساخته است. ضمنا تعدد نمایش ها، اشکال گزینشی، و شیوع و گسترش جهانی آن در دو دههء اخیر نیز از فاکتور های چالش ساز تعریف آن میباشد. روی هم رفته، اطاق فکر به منظور تحلیل پالیسی از یک طرف به شکل بسیار سنجش شده و علمی و تکنوکراتیک رشد کرده که طبعا به صورت ایدیولوژیک، پارتیزان و پرطرفدار پیشرفته ، و از طرف دیگر، تفاوت های فاحش استاندارد های کیفی آن وسعت پیدا کرده است. تاثیر متقابل ویا فعل و انفعالات استفاده دانش لازم در زمینه مشکلات پالیسی با تمرینات استراتیژیک به منظور توسعه واحد های مشورتی برای حکومت، شرکتها، و یا عموم مردم تکمیل شونده است. بنابراین، تحلیل پالیسی اطاق فکر تمرینات ساده ذهنی نبوده که  بر اساس ملاحظات اختصاصی و مدارک عملی شود. در عوض، تحلیل پالیسی نیزعمل محور بوده و متکی بر ایجاد کار آفرینی در خصوص پالیسی، نهاد سازی، و تولید نظریه های رقابتی اتاقهای فکر در بازار سیاست میباشد. 

به منظور مطالعه کامل متن فایل پیوست را دانلود نمایید.

Attachments:
Download this file (PublicPolicyAnalysis.pdf)PublicPolicyAnalysis.pdf[ ]500 kB

تماس با ما

جهت ارتباط با مدیریت، ارسال انتقادات و پیشنهادات و نیز ارسال مقالات و اخبار حوزه سیاست گذاری می توانید با نشانی الکترونیکی زیر تماس حاصل فرمایید .

info@ippra.com

ایپرا تلاش خواهد کرد، در کمترین زمان، به مکاتبات شما پاسخ داده و ترتیب اثر دهد.

درباره ما

 تارنمای «تجزیه و تحلیل سیاست گذاری عمومی» (ایپرا/Ippra) پایگاهی تخصصی است جهت استفاده اساتید، دانشجویان و علاقه مندان حوزه سیاست گذاری عمومی که با هدف توسعه و ترویج گرایشات سیاست گذاری در حوزه فرهنگ، سلامت، علم، صنعت و تجارت فعالیت می کند. در این نشانی اینترنتی می توانید خبرهای سیاست گذاری داخل و خارج از کشور را دنبال و نیز مقالاتی در زمینه بهترین نمونه های سیاست گذاری ایران و سایر نقاط جهان را، مطالعه کنید. ایپرا همچنین، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی، کلاس ها و مجموعه های کارگاهی مرتبط با این حوزه را برای ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی تضمین می کند.